Ant1bes – Historian bakom allt | Min historia

     Historian

 

2012

Allting började tidigt i början av 2012 då min storebror fick ett eget Minecraft konto från sin kompis. Min bror spelade spelet nästan varje dag och det var det som fick mig intresserad. Jag tittade ofta på när han spelade för att jag var nyfiken och ville lära mig mer om hur det fungerade. Det slutade med att jag började spela så ofta jag fick chansen, det var oftast när min bror inte var hemma eller när han hade något annat för sig. Jag började i creative och byggde simpla medieval hus som sedan utvecklades till stora projekt som stora köpcentrum och skyskrapor. 

 

När jag hade lärt mig alla grunder så började jag spela Survival i Singleplayer. Jag tyckte det var extremt roligt även fast jag inte kunde så mycket om spelet och det resulterade i att jag lärde mig väldigt mycket varje gång jag spelade. Jag började bygga småstäder och andra projekt med hjälp av min bror. Jag hade extremt roligt och spelade så ofta jag kunde. 


2013
2013 var fyllt med lärande om hur survival fungerade och mycket grunder i spelet. Jag lärde mig i princip recepten på alla items i spelet. Jag fortsatte med att bygga och fick upp ögonen för design. Jag tittade på många tutorials på hur man kunde bygga och de flesta av husen var enligt mig väldigt coola även fast dem var väldigt simpla att bygga.

2014

Vid 2014 så fick jag upp ögonen för Multiplayer. Jag åkte hem till kompisar för att vi skulle kunna spela tillsammans på LAN-Servers och hade väldigt kul tillsammans. Vi började sedan tillsammans att spela på internationella servers där vi framförallt spelade minigames tillsammans. 

 

2015

År 2015 så började jag spela på xPlay som var den första svenska servern som jag någonsin spelat på. Jag hade lite svårt i början att förstå vad exakt det handlade om men jag lärde mig väldigt mycket utan det och det var väldigt kul. Jag började senare spela på en annan svensk server vid namn Swecraft. Det var en fantastisk rolig Towny server mycket trevliga ägare och staffs. Där ägnade jag mycket av min fritid tillsammans med mina vänner. Vi byggde en stor stad tillsammans som fick väldigt många spelare och blev en populär stad på servern. Under 2015 började jag också lära mig väldigt många grundkommandon till olika plugins som dem flesta servrar hade.

 

2016

Under 2016 så började jag spela på STyX som under denna tid ägde både xPlay och Menoxia. Det fanns väldigt stort utbud av gamemodes på servern vilket gjorde att jag aldrig tröttnade. Olyckligtvis kom en dag där STyX stängdes ner, mer om detta kan du se här. Efter att STyX hade stängdes ner så var jag i början väldigt osäker på vad jag skulle spela. Under denna tid spelade jag fortfarande på Swecraft men inte alls lika mycket som jag hade gjort förut. Efter några veckor bara så öppnade jag och en kompis en server som var väldigt dålig. Vi hade precis lärt oss hur man laddade ner plugins och hur man använde dem flesta. Vi hade ingen aning om hur man konfigurerade dessa plugins och det gjorde att allting såg väldigt “noobigt” ut. Vi hade knappt några spelare och det slutade med att vi stängde ner servern för vi hade ingen aning om hur vi skulle marknadsföra servern och få inspelare. 2016 var också året som jag spelade på xFun för första gången där jag lärde mig hur prison fungerade.

 

2017

I början av 2017 så öppnade jag och en annan kompis en helt ny server vid namn Swetro. Vi hade blivit inspirerade utan Swecraft och valde att göra en helt egen Towny server. Till en början så blev det väldigt lyckat enligt oss då vi brukade ha runt 5 spelare efter skolan. Men dem få spelarna som vi hade började tröttna eftersom det inte fanns så mycket mer att göra än att bygga en stad. Det ledde till att vi tappade motivationen och tyckte inte längre det var lönt att lägga ner pengar på servern längre. Efter detta så hjälpte jag till på en del väldigt små servers men tyckte det blev ganska tråkigt när det knappt var några spelare. Sommaren 2017 så blev jag Helper på AbbexNetwork/BrutalMc. Jag var väldigt glad och tacksam då det var den första ganska stora servern som jag blev staff på. Jag var väldigt aktiv och det resulterade i att jag blev promotad först till Moderator och senare till Admin. Under denna tiden lärde jag mig väldigt mycket om plugins och om hur serverdrift fungerar. Senare på hösten 2017 så köpte jag min första stationära dator som jag har och använder än idag. I slutet av 2017 så började jag med att spela moddat minecraft med en kompis. Jag hade sett olika youtubers spela olika modpacks och tyckte det verkade roligt. Jag slutade nästan helt och hållet med vanilla minecraft under denna tiden för att jag tyckte moddat minecraft var väldigt roligt och jag började även spela andra spel som Overwatch, CS:GO och Stardew Valley.

 

2018

Under 2018 så fick jag tillbaka motivationen för Minecraft igen och valde att ansöka till Moderator på xFun tills när servern skulle öppna igen. Jag började spela främst på xFun. Där hittade jag vänner som jag fortfarande pratar med än idag. xFun fick mig att alltid ha något att göra även när jag mådde dåligt. Det var och är även idag en fantastisk server med trevliga staffs som gör sitt jobb. Detta har gjort att jag alltid har något att vända mig till när saker känns dåligt. Jag började lägga ner extremt mycket tid på servern och tyckte det var fantastiskt roligt.

 

2019

Det hade gått mer än en månad sen jag hade skickat in min ansökan till att bli Moderator på xFun och jag hade inga förhoppningar kvar. Men kvällen 10:e Januari 2019 så fick jag ett mail om att jag eventuellt skulle passa i xFuns staff-grupp. Några dagar senare så fick jag genomgå en intervju med en f.d Huvudmoderator vid namn Alpedal och allting gick väldigt bra. Det slutade med att jag blev Moderator den 14:e Januari och sedan dess har jag stannat kvar på xFun i hopp om att kunna utvecklas inom serverdrift, kodning men främst av allt utvecklas som person. Sedan jag blev Moderator har jag mognat extremt mycket och jag är stolt över att än idag vara staff efter drygt 9 månader. Jag trivs väldigt bra på xFun kommer att stanna tills jag antingen slutar med Minecraft helt eller tills administratörerna inte längre vill ha mig kvar. Just nu väntar väldigt mycket utmaningar och uppdateringar som jag verkligen längtar efter.

 

Jag skulle framförallt vilja tacka dessa personerna för att dem har hjälpt och inspirerat mig att göra allt som jag gör idag:

 • PadsCraft
 • SimonSigge
 • Abbee_
 • EskilstunasTs
 • Nightsss
 • Sweaksy
 • GODeriic
 • IFKKBK
 • Scarmo
 • BarcaGamer
 • Phrex
 • Lajnos
  Tack för att du tog dig tiden att läsa min historia! <3
Tagged with:

8 thoughts on “Ant1bes – Historian bakom allt | Min historia”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *