Minecraft har över 112 miljoner spelare i månaden – Minecraftnytt #1

Minecraft har nu funnits i över 10 år. Under dessa tio åren har Minecraft hemlighetsfullt dominerat en stor del av spelmarknaden med sitt stora antal spelare.

En ny storhetstid?

Det kanske inte är svårt att märka av den senaste tidens nya tillgång av spelare, men vad betyder det egentligen? Minecraft har alltid haft mycket spelare, men nu senaste månaderna har ett stort antal spelare kommit tillbaka. Även nya spelare har tillkommit, inte minst efter den Svenska YouTubern “PewDiePie” lagt upp en framgångsrik Minecraft serie på sin YouTube-kanal.

Faktum är att Minecraft aldrig haft så många spelare som i denna skrivande stund. Redan innan “PewDiePie” lade upp sin serie så hade Minecraft under lång tid, långsamt men säkert, växt och fått ett större antal spelare utan att någon egentligen tänkte på det.

Detta gör att allt fler spelar det spelet vi alla älskar. Enligt Business Insider så spelar över 112 Miljoner spelare Minecraft varje månad!

Vad betyder detta för Svensk Minecraft?

Minecraft i Sverige har under tiden då Fortnite var som mest populärt haft det tufft, framförallt på serversidan. Det har varit små spelarantal på våra älskade Minecraft servrar. 90gQ Open som varit en av Sveriges största Minecraft servrar hade under en tid till och med mindre än 30 spelare, och då var det Sveriges största server. Nu när Minecraft gått in i en ny “storhetstid” har dock detta ändrat sig! Open har nu ofta över 100 spelare och ibland upp mot 200.

Tillväxten av Minecrafts popularitet har även lockat flera YouTubers till spelet. En av dem är den omtalade och kontroversiella Hydra som har hjälpt till med tillväxten av spelare till Svenska Minecraft servrar. Hydra står med som ägare på den nya Svenska Minecraft servern Hyter Network som verkligen dragit nytta av detta. I skrivande stund har Hyter ofta över 200 spelare.

Allt detta är väldigt positivt för Minecraft i Sverige men jag skulle säga att Minecrafts tillväxt inte ännu nått sin största potential i Sverige ännu. Flera nya Minecraft servrar har poppat upp i Sverige, men det kanske dröjer lite innan allt fler Svenska Minecraft spelare spelar på Svenska Minecraft servrar.

Källor

Tagged with:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *