Abbee_ – Serverägare, Factions & Mobbning | Min historia

Hejsan mitt namn är Abbe, jag har tänkt att berätta om Min Minecraft Historia,

2010

Jag började spela Minecraft för ungefär 9 år sedan då min kompis rekommenderade Minecraft till mig, jag fick låna hans konto 2 år innan jag bestämde mig för att skaffa ett eget år 2012.

Jag spelade mycket Survival offline innan jag kom ut i det svenska Minecraft communityt år 2014,

2014

Min Multiplayer resa startade år 2014 på Kottcraft, jag valde rätt att starta på den servern då det är en väldigt seriös server där alla staffs gjorde ett bra jobb med att sköta sitt.

Jag skulle en dag göra en egen stad på Kottcraft med mina vänner och när vi gjorde en stad kunde tydligen folk tpa sig dit och döda oss, efter att vi förlorat alla våra saker gav vi upp hoppet och slutade tyvärr på Kottcraft.

2015

Efter att jag tröttnat på Towny började jag kolla massa YouTube och då kom Simonsigge in i bilden och jag såg på hans Minecraft videos att han ägde en minecraft server vid namn xPlay, då började jag spela på xPlay sent 2015 och fastnade direkt för deras markvärld.

Fun fact: Det var faktiskt Simonsigge som fick mig till att börja med YouTube.

När jag kollade mer och mer på YouTube hittade jag en kreatör vid namn Padscraft,

Padscraft fick mig till att börja spela Factions via STyX och skapade intresset för att göra en egen minecraft server.

Jag började spela på STyX Factions säsong 2 med några vänner från Exelon och älskade factions och STyX i helhet, vi alla i factionen höll ihop och spelade fram tills den dagen att STyX stängdes ner.

2016

Jag började smått med servrar tidigt 2016 och det gick inte så bra då jag inte kunde något om hur man höll i en server, jag försökte få upp en Skyblock server som skulle haft namnet “Infected2Night” men det gick inte som planerat då jag inte hade pengarna till det.

Sommaren 2016 började jag spela på en faction server kallad OverSizeNetwork, vid denna tiden blev jag riktigt duktig på Factions tack vare mina factions medlemmar. Jag började streama lite smått på OverSize 2016 och blev jätteglad för att jag fick en 300kr donation av en staff på OverSize, jag köpte Gold rank på OverSize för dom pengarna jag fick.

Efter jag hade spelat på OverSize någon månad skulle STyX öppna en ny säsong och vi grindade sönder på STyX, ingen i våran factions hade någon rank förutom jag som hade vip som var den sämsta ranken på servern. Vi spelade ganska bra för att inte ha någon rank, vi låg top 5 den första månaden innan vi blev raidade.

Efter att vi blev raidade slutade jag på STyX och fick i slutet av året reda på att STyX skulle stänga ner, jag fick faktiskt en tår i ögat när jag hörde det eftersom jag har så grymt roliga minnen där ifrån.

I slutet av 2016 tog jag ett nytt steg och påbörjade min Minecraft server kallad “AbbexNetwork” denna gången fick jag hjälp av LukasJoh03 (L0rze som han heter nu) som lärde mig jättemycket om hur plugins fungerade osv.

AbbexNetwork öppnades 26 December 2016 för första gången med spelläget kitpvp och vi fick in drygt 20 spelare på öppningen vilken var mer än vad vi hade planerat. När servern hade vart uppe ett tag tänkte vi att servern behövde ett nytt spelläge och då kom LukasJoh03 med den briljanta idén att öppna en factionserver.

2017

Dagen var här, AbbexNetwork öppnade factions för första gången och vi fick in drygt 70 spelare på öppningen vilket var riktigt sjukt enligt oss och på den tiden låg jag på 200 subscribers på YouTube!

I Februari månad exploderade min kanal och gick från 200 subs till 700 subs på under 4 veckor och det var då alla problem började komma, varje dag jag gick och spelade hockey blev jag retad för att jag spelade Minecraft och för att jag höll på med Youtube.

Dom fick mig att känna mig dålig/töntig för att jag höll på med YouTube och spelade Minecraft, det gick så långt att jag inte gick till skolan för att jag inte mådde bra. Jag blev deprimerad.

Jag sket i vad dom sa från en början men när det höll på dagligen gick det inte längre, jag slutade med YouTube sent 2017 då jag var uppe i 1500 subscribers och stängde ner Abbex för första gången pga min depression.

2018

Jag gav AbbexNetwork ett sista försök år 2018 i Mars men denna gången fick jag hjälp av EskilstunasTs. Jag försökte göra AbbexNetwork så bra som möjligt nu när jag hade bra hjälp osv. Alla som hade rank innan fick tillbaks dom och vi köpte serverdator för första gången + domän, det blev lite för dyrt med serverdator så vi la ner AbbexNetwork för sista gången i Augusti 2018.

I slutet av 2018 fick jag ett erbjudande om att öppna xFun Server igen tillsammans med EskilstunasTs, GODeriic, EskilJunior och Connybi. Det var absolut något jag inte tackade nej till, xFun öppnade 22 December 2018 och jag fick representera xFun med staffranken Admin.

2019

Min resa fortsatte på xFun.

Jag var Admin till slutet av Februari då jag blev nedsatt till moderator på grund av inaktivitet vilket jag förtjänade då jag inte var aktiv för fem öre.

Jag var Moderator på xFun fram tills den 1 Oktober 2019 då jag valde att avgå för gå vidare på nya äventyr och lära mig nytt. Jag växte extremt mycket som person/staff under min tid på xFun och vill speciellt tacka EskilstunasTs och Sweaksy som gjorde den mycket roligare och mer lärorik!

 

Jag skulle framförallt vilja tacka dessa personerna för att dem har hjälpt och inspirerat mig att göra allt som jag gör idag:

  • EskilstunasTs
  • Sweaksy
  • Simonsigge
  • Padscraft
  • Wolle
  • xANTONx
  • L0rze
  • LucasDev (Drajzor)
Tagged with:

2 thoughts on “Abbee_ – Serverägare, Factions & Mobbning | Min historia”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *