En kuslig vecka på servrarna i Sverige, Kottcraft går med! – Server Nyheter #2

Server Nyheter

Välkommen tillbaka till servernyheter, inläggen där vi uppdaterar dig om vad som händer runt om på de svenska Minecraft servrarna! Det har varit en hel del aktivitet det senaste och inte minst efter öppningen av Svensk Minecraft. Det var många servrar som deltog under eventet och det verkar som att eventet och detta projektet hittills har uppskattats av spelarna.

Kottcraft & Minex

Vi har nu fått två helt nya tillskott till Svensk Minecraft; Kottcraft! Det är roligt att Kottcraft & Minex Network nu gått med i projektet och vi ser fram emot vårt samarbete med dem.

Märkliga händelser på Skythex

Skythex hela nätverk har haft lite av en makeover, och detta inte på ett bra sätt. Servern har blivit helt griefad och detta är verkligen en mardröm för serverägare när detta händer. Deras Halloween har med andra ord varit väldigt jobbig. Vi hoppas att allt löser sig för Skythex!

Menoxia ligger nere, eller?

Om man tycker om Menoxia så har det kanske varit lite av en chock att Menoxia nu legat nere under en längre tid. Vi har kollat upp vad detta handlar om och fått veta att servern faktiskt inte varit nedstängd. Menoxia har haft problem med sin ISP, “Internet service provider”, som har gjort att vanliga IP adressen till Menoxia inte har fungerat som den ska. Spelare på Menoxia har därför loggat in med en IP-adress som de använder när de har problem. Kan detta ha något med Halloween att göra tro?

Det går nu logga in på servern.

Agonia satar på kapitel 2!

Agonia har nyligen slopat sin idé av att bli ett offentligt nätverk av servrar till genom gå tillbaka till att satsa hårt på sin SMP server. Detta kallar de för kapitel 2. Detta innebär att de nu skapar en ny huvudstad på Agonia, som de kallar för Novence. Blir intressant att se hur denna staden blir!

En bild över den nya huvudstaden Novence som nu skapas. Bild tagen av GalenKlocka.
  • De har nyligen annonserat ut att den 10e November  är det val på servern. Undrar vem som vinner…
  • Det har varit ett halloween event på servern i form av en skintävling!
  • Det har som vanligt varit en hel del rättegångar och annan info inne på servern som är roligt. Hoppa in själv om du är intresserad.

xFun Server

xFun håller just på med en större uppdatering som kommer släppas på okänt datum.

Hyter Network

Hyter inväntar just nu nästa säsong av Factions som öppnar inom en framtid. Datum är ej ännu satt.

Oversize

Oversize hade en del nere tid dagen innan eventet med Svensk Minecraft men lyckades få upp servern innan dess. Utöver detta rullar servern på som vanligt.

Granskogen

Under Livestreamen i Onsdags fick vi en unik inblick på servern Granskogen, och många blev minst sagt imponerade. På servern har de haft ett stort halloween event som spelarna verkade nöjda med.

Bilder från Granskogens Halloween event.

90gQopen öppnar Creative

På 90gQopen händer en hel del saker. Nyligen har den nya delservern creative öppnats som har varit populärt bland spelarna. Där kan man bygga exakt vad man vill, men också bidra med parkours och andra byggnader som sedan kan användas på servern. Nyligen har de även lagt till att man kan göra egna Musical Blocks plattor, vilket är roligt!

 

Avslutning

Detta var allt av Server nyheter för denna gången. Vi hoppas du tycker om nyheterna och att vi i framtiden kan utveckla detta ännu mer. Om du vill tipsa in nyheter till oss, gör då gärna detta till vår mejl: kontakt@svenskminecraft.se.

Vi vill också säga tack till alla som gick in på livestreamen i Onsdags. Vi hade i genomsnitt 150 tittare utöver hela streamen med otroligt roliga events på servrarna. Vi kunde inte önska något bättre, så från alla oss på Svensk Minecraft, tack så mycket!

Tagged with:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *