Isak Lieback (PadsCraft)

Isak Lieback (PadsCraft)

Hej! Mitt namn är Isak och jag är en Minecraft spelare sedan 2010. Jag är även känd som PadsCraft. Jag älskar detta spelet, framförallt eftersom alla har möjligheten att göra precis vad de vill – utan gränser. För du lättare ska kunna läsa om vem jag är kommer jag fördela upp historien om mitt Minecraft spelande och vem jag är i olika underrubriker. Läs det du känner dig intresserad av!

Vem jag är

Jag är en 18 (Född 2001) år gammal kille med det simpla målet att leva livet, utan att vara rädd för att testa något nytt.

 • Går på Stjerneskolan i Torsby, på RIG Längdskidor. Detta eftersom jag genomför en elitsatsning på längdskidor. RIG står för Riksidrottsgymnasium, vilket betyder att det kvittar vart man bor i Sverige, man kan ändå bli antagen – och det är ett begränsat antal platser. Jag blev en av 7 personer som kom in på RIG i Torsby i min årskull.
 • Jag kan definieras inom kategorin “YouTuber”, dock så är jag ganska irrelevant. Jag skapar endast YouTube-videor som en Hobby och för att det är kul. Från en början så skapade jag Minecraft videor år 2013 på en annan kanal. Efter det på min nuvarande kanal 2014 så började jag lägga ut en Let’s Play, och massvis med Minecraft videor till följd på det. När jag stängde ner min Minecraft server, STyX, så kan man säga att jag slutade lägga upp Minecraft. Nu lägger jag upp videor från mitt vardagliga liv samt min elitsatsning på längdskidor. Kanalen hittar du här.
 • Jag har ägt Sveriges 3 största Minecraft servers. STyX, Menoxia och xPlay. Mer om detta under “Min Minecraft Historia”.
 • Jag är extremt spontan.
 • Jag är väldigt idrottsintresserad.

Om du vill läsa mer om vem jag är så kan du göra det på min hemsida: – https://isaklieback.se

Mina kompetenser

Tack vare Minecraft så har jag en rad med kompetenser inom både spelet och vanliga livet. Jag har lärt mig:

 • Hur man driver ett företag, vilka svårigheter som finns och vilka möjligheter som finns.
 • Hur man administrerar en Linux (CentOS & Ubuntu) serverdator, för att kunna ha hemsidor, mejl, Minecraft Servers, DNS & databaser med mera. Jag har även lärt mig skripta en del.
 • Hur man programmerar Java, samt skriver html, css, JavaScript och även en del Php.
 • Jag kan redigera, filma och producera videor samt större projekt. Spelade in cirka 500 Minecraft videor under min Minecraft karriär och har nu lagt upp ca 600 videor sammanlagt.
 • Jag vet hur man spelar Factions rätt så bra, spelade in en 75~ episoder lång serie på det.

Min Minecraft Historia

Min minecraft historia är rätt lång, så kommer inte gå in i detalj men detta är ungefär det jag gjort.

2010

Allt började 2010. Januari 2010 började jag spela spelet grundligt från en kompis konto har jag för mig. Kommer inte ihåg allt för mycket från denna period, då jag endast var 9 år gammal, men jag vet att jag själv inte ägde ett konto och spelade på en kompis dator. Jag byggde på en värld som självklart är raderad.. gjorde inte så jättemycket mer.

2011

År 2011 så började jag spela Online och jag vet att runt 14 Februari 2011 (min födelsedag) så kollade jag på STAMSITE Online avsnitt. Hans Online avsnitt påverkade mig till att vilja börja spela Online, och det påverkade mig till mycket saker framöver. Jag fastnade inte på en server under denna perioden utan jag fortsatte på min Singelplayer värld som är helt försvunnen.

2012

Här började det hända saker. I början av 2012 så fick jag (ÄNTLIGEN) ett eget Minecraft konto, så jag behövde inte längre låna min kompis. Jag lyckades tjata till mig det av mina föräldrar och nu började jag spela mycket mer Online. Den första servern jag fastnade på var en server som heter Salorer. Där tog jag in min kompis Gustav (även känd som gustavgustav32, nu Gustaav) och vi skapade vår egna stad som vi kallade “Omega” där. Jag har absolut inga bilder, videor eller något kvar därifrån trots att jag tog en del bilder och spelade in 2 videor. De har försvunnit vilket jag inte är glad över. Staden Omega var en noobig stad, men ändå en stad och jag är verkligen nöjd med vad vi lyckades åstadkomma där. Vi byggde rätt mycket. I slutet av 2012 så började jag också spela på en server vars namn är Kikotte (kikotte.tk). Det var på kikotte som saker tog fart för mig och under denna tiden så var det många av mina IRL kompisar som också spelade Minecraft, så jag fastnade rätt rejält- kan man säga. Här är några saker jag kommer ihåg från Kikotte:

 • Det gick inte ta sönder andras ugnar. Detta gjorde att man skapade “ugnrum” som skyddrum för dina mest värdefulla saker.
 • Det var en del griefing, fast om man satte skyltar på ett block så gick det ej ta sönder. Så om man gömde sig bra och kunde göra slott med skyltar runt så kunde man stänga ute de flesta griefers.
 • Det var en del PvP så här lärde man sig att kunna klara sig själv, samt försöka samarbeta med (rätt) vänner för att klara sig i den tuffa världen.
 • Kikotte hade en Mob-arena där man kunde vinna guld och annat. Jag kommer ihåg att jag hade flera kistor fyllda med guld. Det var även mob-arenan som gjorde att jag började programmera smått i Minecraft och skapade egna servers, eftersom jag tyckte det var så coolt att de kunde skapa en mob-arena i spelet. Jag blev inspirerad.

2013

Detta året började allt mer saker med servers hända. Här är dock en Screenshot från mina borttagna videor jag hade från både Kikotte och Omega:

 

Det är faktiskt äkta nostalgi. Är arg över att jag tog bort videorna.

Jag spelade fortfarande på Kikotte och salorers server under 2013. Detta kom dock inte att bli långvarigt då båda servrarna någon gång under denna perioden, eller 2014, stängde ner. På Salorers server lyckades jag och Gustav till och med få admin innan servern stängdes ner. Kikotte var en lite större server och det skedde en del drama runt stängningen av servern. En del personer säger att Kikotte blev arresterad för att ha haft servern på skolans serverdatorer- detta är dock endast rykten. Jag var även inblandad i ett serverprojekt som skulle slå ihop för tiden de tre största servrarna i Sverige, men det blev aldrig en sak.

Det var även 2013 som jag träffade många vänner på spelet och en av dem var def143. def var en speciell spelare som verkligen höll på mycket med servrar. Han skapade minst 4 stycken servers innan den största av dem kom till: PadsCraft. Ja ni hörde rätt, PadsCraft (mitt nuvarande namn på Minecraft) var en server. Det var en kille som hette Glasogon som kom på namnet och på PadsCraft så jobbade vi mycket och försökte sätta in olika plugins och skapa så mycket som möjligt. Servern blev klar flera gånger, lades ner, byggdes upp och blev klar på nytt. Jag gjorde även en väldigt najs kitpvp som aldrig öppnades.

2014

Det är 2014 och till PadsCraft så fick jag som uppgift att skapa en YouTube-kanal till servern, för att vi skulle få mer publicitet. Jag laddade upp min första video som var ett survival avsnitt, sedan lade jag inom kort upp mitt första Livet Som Admin avsnitt:

Jag gjorde mycket för denna servern, och jobbade och lärde mig mycket. Eftersom kanalen var min så valde jag dock att fredligt lämna servern, eftersom jag själv inte såg någon framgång i det mer än lärdomar. Servern försvann sedan och jag förblev med namnet PadsCraft. I efterhand har personer blivit arga på mig för att jag använde mig av namnet, men jag ser inget fel i det jag gjorde än idag, eftersom det är min YouTube-kanal, inte serverns.

Att jag inte såg någon framtid inom PadsCraft som server är sant, men jag hade en annan plan. Jag ville starta min egna server där jag hade kontrollen över vad som skulle göras. I slutet av 2014 började jag tillsammans med Petrus (Slicedbanana) arbeta på vad som skulle komma att bli STyX Network. Om du vill läsa historian om STyX så kan du göra det här.

2015

Detta är året STyX öppnade. 20 Juli 2015. Detta kom till att bli det största jag gjort i Minecraft. Har en hel serie på YouTube som dokumenterar min resa ganska bra med STyX Network som heter Livet Som Admin, men kommer kortfattat gå igenom min historia med STyX här. STyX historia i helhet hittar du här.

2016

Jag spelade mycket Minecraft här och arbetade nästan endast på STyX. Mycket av denna historian går att hitta på min YouTube-kanal.

2017

Detta var året då STyX lades ner. Ni kan kolla på dokumentären om STyX här.

Nutid

Efter STyX slutade jag spela nästan helt. Nu för tiden kikar jag in till Minecraft ibland för jag tycker det är kul, men spelar inte jättemycket. När jag får motivation för att spela så kommer jag göra det men har en skidkarriär att tänka på. MINECRAFT är dock ett väldigt älskvärt spel!