mc.svenskminecraft.se

Spelare online just nu: 2 / 20
Server-Status: Online

 • SWISH: 072-5568455 [75SEK]
 • skriv ditt mc-namn & mejl
 • så swishar du in på servern!

En smp för alla

- öppen för evigt.

Information om servern

Varför kostar det?

På de flesta Minecraft servrar så måste man betala flera hundra, upp till tusentals kronor, för att få vissa fördelar. Om man ska spela tillsammans med Minecraft Realms så kostar det minst 80 kr/mån. Vi anser att det är schysstare att erbjuda en engångskostnad istället för prenumeration. Vi tycker också att det är schysstare att alla som vill vara med och spela behöver betala lika mycket, och att inte en person behöver stå för alla kostnader ensam.

VAD är en smp?

SMP står för "Survival MultiPlayer", med andra ord vanlig Minecraft med vänner. Enligt många så är det de roligaste man kan göra på Minecraft.

Hur länge kommer servern finnas?

Tanken är att servern ska finnas så länge som möjligt. Detta eftersom vi vill att man inte ska behöva känna sig rädd för att bygga. Vi säger att "servern kommer finnas minst 12 månader från dess att sista personen köpte in sig" men tanken är ändå inte att vi ska behöva stänga ner den. 12 månaders gränsen är som en säkerhet för dig att den är uppe minst ett år. Världen kommer även finnas för nerladdning om servern mot förmodan stängs efter en 12 månader period sedan sista inköpet.

Behöver jag vara rädd för grief?

Nej! Vi har vissa system på servern som gör att om någon skulle griefa, så kan vi snabbt ta tillbaka ditt ställe och dina saker. Vi kan även se vem som gjorde det, och då bannar vi den personen så snabbt som möjligt! Då har den personens 75 SEK gått till ingen nytta för den personen, därför tror vi inte att folk kommer griefa. Vi tar även backups 2 gånger per dag.

Viktig information för spelare

 • Respektera alla spelare. Alla är olika och så är det, respektera dem för den de är. Gå inte ner till samma nivå om de drygar sig eller bryter mot regler, rapportera istället till en Veteran eller Admin.
 • Använd inte någon typ av moddad Client. Optifine är enda clienten som är tillåten att använda.
  • VARNING: Använder du någon typ av moddad client som inte är hacks (t.ex Forge mods) riskerar du att bli bannad då vi kan räkna ut om någon använder Custom clienter eller inte, med hjälp av datan som skickas till servern, men vi kan inte se vilket mod.. Så om du har Optifine via Forge, rekommenderar vi dig att ändra det för denna server.
 • Tänk igenom innan du gör någonting som kan vara olämpligt. Du vet oftast bäst själv. Gör inte saker på servern som du inte skulle våga göra mot din egna föräldrar eller vänner.
 • Bygg inte för nära andras byggen, speciellt om det är baser. Om det är i städer så är det okej att du bygger lite närmare, men om du ser att någon satt ner skyltar och markerat ett ställe för sig, bygg inte där. Prata med de andra spelarna om du är osäker!
 • Spamma inte i chatten. Undvik också svordomar.
 • Sno inte andras saker. Vi kan se om du snor någons saker i efterhand. Vårt kist lås plugin är mest för att förebygga att saker blir snodda, men bara för att någon gjort kistan offentlig betyder inte det att du får ta!
 • PvP är BARA tillåtet om båda parterna är med på det. 

Detta är en live karta över servern.

OBS den är inte här ännu, fixar när jag har tid.

Detta är inte regler som ni är obligatoriska till att följa, men det är uppmaningar till er för att vi ska göra vistelsen på servern roligare och mer händelserik!

 1.  Vi ser gärna att ni försöker bo nära varandra. Vi tycker om städer! Städerna får gärna se ut exakt hur ni vill, men det är kul om ni bor nära varandra samt bjuder in varandra till att bygga på olika ställen på servern. Du får om du vill springa ut oändligt långt och bygga ensam, men vi tror inte det är riktigt lika kul.  
 2. Sätt gärna upp regler för era städer om hur man får bygga där, samt hur ni vill att eran stad ska styras. Detta gör det lättare för alla att veta hur man ska vara inom staden. Stadens regler får ej överträda eller bryta våra regler, använd sunt förnuft.
 3. Skriv gärna vad du tycker om servern och diskutera gärna det med andra medlemmar för att vi ska kunna förbättra den med tiden. Ni kan få igenom mycket med eran gemensamma vilja, t.ex. om ni inte tycker om kist-lås pluginet så kan vi göra om det till det viset ni vill ha det.

På servern så har vi tre olika roller:

 • Spelare
  • Denna rollen får alla som betalat in sig på servern. Det betyder inget mer än att du är en spelare på serven som spelar där för skojs skull!
 • Veteran
  • Denna rollen får alla som vi på Svensk Minecraft anser att vi kan lita lite extra på för att ge alla spelare en bättre upplevelse på servern. De flesta veteraner har spelat på servern länge och har mycket erfarenhet inom Minecraft. Veteranerna kan även kolla upp vem som har griefat dig t.ex. och rapportera in det till en admin om du mot förmodan blivit griefad. Så skriv till veteranerna! De svarar gärna 😉
 • Admin
  • Denna ranken har endast vissa personer som vi litar på från Svensk Minecraft. Dessa kan stänga av spelare, tpa runt till andra spelare för att kolla så alla sköter sig och även starta om servern om så behövs. Denna ranken har inte många personer eftersom vi måste kunna lita på dem att de inte gör något som skulle förstöra upplevelsen på något sätt för er som spelar. De får inte använda sina krafter till egen fördel i spelet, eftersom detta är en Vanilla SMP.

MEJL: smp@svenskminecraft.se
Använd helst mejlen för att kontakta. Du kan även kontakta SMP: Ansvariga eller SMP: moderatorer på Discord. Mejla alltid om det är något fel med betalning.